Nieuws

Operation Clean Sweep

Operation Clean Sweep

Wat is Operation Clean Sweep?

Vervuiling van onze oceanen door kunststoffen en microplastics kwam de laatste jaren en maanden geregeld onder de aandacht. Een zwaar onderschat wereldwijd probleem. Operation Clean Sweep (OCS) is een initiatief van de Europese kunststofverwerkende industrie om vervuiling van ons milieu reeds in de productieketen sterk te reduceren. Bekina vervult een leidende rol binnen de kunststofsector en wil dat ook doen op vlak van duurzaamheid.

Geen verontreiniging tijdens het afvoeren van de korrels

Voor het spuitgieten van onze producten koopt Bekina Indurub plastic korrels (pellets) aan. Tijdens de levering van deze korrels kan het gebeuren dat bijvoorbeeld een zak scheurt. Hierdoor kunnen plastic korrels en stof in het milieu terechtkomen en dus in onze waterlopen en de wereldzeeën. Om dit probleem aan te pakken worden er 'Operation Clean Sweep' borden geplaatst, voorzien van de nodige schoonmaakmaterialen. Op die manier maken we alle betrokkenen (onze eigen werknemers en vrachtwagenchauffeurs) bewust van de noodzaak om elk mogelijk verlies van pellets onmiddellijk op te ruimen.

Kunststofkorrels en -stof binnen de bedrijfsmuren

Ook binnen de bedrijfsmuren gelden de principes van OCS, opdat er geen kunststofkorrels in onze omgeving terechtkomen. Bekina Indurub operatoren en techniekers gaan iedere dag steeds verder in het opsporen en reduceren van dergelijke verliezen. Met een kraaknette fabriek en aangename werkplek als resultaat.

In addition to Operation Clean Sweep, we also support a large number of other sustainability initiatives.