Nieuws

Hoog bezoek: Premier Alexander De Croo krijgt een rondleiding in ons familiebedrijf

Hoog bezoek vandaag! De Premier van België, Alexander de Croo, bracht een bezoek aan ons familiebedrijf. Dit bezoek vond plaats in het kader van het promoten van de Belgische industrie. Hij kon met eigen ogen zien hoe wij na meer dan 60 jaar en drie generaties blijven innoveren en groeien met de Bekina-groep.

Oprechte interesse

De dag begon met een warme verwelkoming. Thomas Vanderbeke, CEO van Bekina, gaf een interessante presentatie en de Premier luisterde met veel aandacht. Hij was sterk onder de indruk van wat wij allemaal doen. Bekina Boots bleek geen onbekende voor hem, want hij is reeds vertrouwd met onze comfortabele veiligheidslaarzen. Hierna werd de Premier (voorzien van een paar laarzen in een kleur naar keuze) doorheen de fabriek en het labo geleid. Thomas vertelde vol passie en de Premier was duidelijk geïnteresseerd. Op het einde van de rondleiding kreeg hij een paar Bekina Boots laarzen mee naar huis.

Lokaal geproduceerd, internationaal bekend

Premier De Croo weet hoe belangrijk KMO’s zijn voor de Belgische industrie. Waar er steeds meer concurrentie is van de lagelonenlanden, blijven we bij Bekina ons lokale karakter behouden. Door de jaren heen zijn we gegroeid tot wereldwijde referentie in kunststofoplossingen. Bij Bekina Boots gaat maar liefst 92% van onze laarzen over de landsgrenzen. Zowel dichtbij als ver weg. Ook op de Amerikaanse markt is Bekina Boots gekend. Ondanks de invoerrechten van 37,5% slaagden we er toch in om voet aan grond te krijgen in deze uitdagende markt. Op deze manier dragen wij bij aan een positieve Belgische handelsbalans. Tegelijk is het voor ons, als familiebedrijf, zeer belangrijk om steeds dicht bij onszelf te blijven. Letterlijk en figuurlijk. Onze dagelijkse bedrijfsvoering en productie gebeurt nog altijd lokaal vanuit Kluisbergen, gelegen in het hart van de Vlaamse Ardennen.

Een groeiverhaal

Bekina blijft niet stilstaan. Tijdens de rondleiding kon Eerste Minister Alexander De Croo zien hoe we sterk inzetten op innovatie. Daarnaast blijven we ook groeien in klanten- en personeelsbestand. Terwijl er in de pers veel berichtgevingen zijn over sluitingen en krimpende bedrijven, werven wij juist nog volop personeel aan. Wij zijn momenteel op zoek naar een aantal nieuwe collega’s om ons team te versterken. Wil jij graag deel worden van onze Bekina-familie? Neem dan zeker een kijkje op onze jobpagina.